This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-rsf.org/en/ retrieved on 2019/03/20 at 01:43
Reporters Without Borders (RSF) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Reporters without borders
  • Reporter without borders
sr
en

Alo online

Portal Alo.rs pokrenut je 2007. godine kao onlajn izdanje dnevnih novina Alo! Sadržaj objavljen na portalu Alo.rs manje je informativan i politički profilisan, a po stilu je bliži tabloidima. Ovaj portal osnovala je i lansirala kompanija Ringier ltd. Sledeći vlasnik i izdavač Alo.rs bila je švajcarsko-nemačka kompanija Ringier Axel Springer, od osnivanja 2010. godine do jula 2017, kada su Alo izdanja prodata novoj kompaniji.    

 Novi vlasnik Alo.rs je Saša Blagojević preko svoje novoosnovane kompanije – Dnevne novine Alo.

Saša Blagojević takođe je direktor i jedan od vlasnika marketinške i konsultantske agencije Trilenium, ali javnost Srbije ne zna mnogo o njemu jer je nov učesnik na tržištu medija. Ipak, mediji u Srbiji su izveštavali da je Saša Blagojević navodno blizak vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. 


Preduzeće Dnevne novine Alo je osnovao u martu 2017, tri meseca pre nego što je kompanija Ringier izdala saopštenje kojim je najavljena prodaja svih izdanja Alo-a. 

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

2903346 visits

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Internacionalno

Vrsta sadržaja

Besplatni sadržaj

Medijske kompanije/grupe

Dnevne novine Alo

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Ringier Axel Springer Media AG je vlasnik Alo.rs.

Grupa / Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2007

Osnivač

Ringier doo

Direktor

Dragan Lazić

Glavni i odgovorni urednik

Duško Vukajlović

Povezani interesi glavnog odgovornog urednika

Od decembra 2015. godine Vukajlović je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Alo. On je zamenio Ivana Čorbića, koji se vratio na poziciju urednika dnevnog lista Blic, pre odlaska u Kurir. Duško Vukajlović je član Ringier Axel Springer-a od 1998. godine, prvo kao politički urednik do 2006. i od 2006. do 2007. godine bio je urednik dnevnog lista Kurir. U avgustu 2007. godine se vratio u Ringier Axel Springer, od tada je izvršni urednik dnevnog lista Alo.

Kontakt

Žorža Klemensoa 19, Beograd, Srbija

Tel: +381 11 20 20 129

E-mail: redakcija@alo.rs

Veb sajt: www.alo.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

Ostale informacije

Meta podaci

U julu 2014. godine Ringier AG je pristao na dugoročnu vezu sa KKR, vodećom globalnom investicionom kompanijom. KKR će imati 49% akcija u svakoj od Ringierovih ćerki kompanija koje posluju u digitalnom prostoru - Scout24 Schveiz AG i Omnimedia AG. U budućnosti, Ringier AG i KKR će zajedno raditi na razvoju digitalnih aktivnosti i aktivnosti u oblasti onlajn marketinga i oglašavanja preduzeća Ringier na švajcarskom tržištu.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Reporters without borders
  • Finansiran od strane
    BMZ